Kerstins Hemsida

Berättelse

Jag vill gärna dela med mig av ett brev som är skrivet av en äldre dam, 85 år. Hon  har formulerat sina tankar i en berättelse som är tänkvärd.

Om jag fick leva om mitt liv igen.

Jag skulle våga göra fler misstaag nästa gång. Jag skulle slappna av och ta det lugnt. Jag skulle vara tokigare än jag varit i det här livet. Jag skulle ta färre saker på allvar. Jag skulle ta fler chanser. Jag skulle bestiga fler berg och simma i fler floder. Jag skulle äta mer glass och mindre potatis. Jag skulle kanske ha fler verkliga problem, men färre inbillade.

För jag är en av dem som lever förnuftigt och klokt timme efter timme, dag efter dag. Visst har jag haft mina ögonblick, men om jag fick leva om igen, skulle jag ha fler. Jag skulle faktiskt försöka att inte ha annat än ögonblik. Det ena efter det andra, istället för att planera så många år i förväg, varje dag. Jag är en av de människor som aldrig åker någonstans utan att ta med termometer, varmvattenflaska, regnrock och fallskärm.

Om jag fick leva om mitt liv igen, skulle jag resa med mindre packning. Jag skulle börja gå barfota tidigare på våren och fortsätta till senare på hösten. Jag skulle dansa mer. Jag skulle åka fler karuseller. Jag skulle plocka fler maskrosor.

Nadine 

Visst är det något att tänka på. Vad är viktigt i mitt liv? Hur vill jag leva? Kan jag må bättre på ett annat sätt? Intressant.