Kerstins Hemsida

Blev det en flopp med att skänka en byggklar villatomt i Mullhyttan till ett lotteri på emigrationsmässan i Holland? Holländrarna var visst klurigare än kommunledningen i Lekeberg trodde. Ett 40-tal holländare hade svarat rätt på frågorna men hittills har två tackat nej till vinsten, stod det att läsa i lokaltidningen.

Undrar om någon vill ta emot vinsten med de kriterier som finns. Det är inte så enkelt att börja bygga en fastighet i ett nytt land utan att veta att det är på den platsen som den skänkta tomten finns  är den plats som är bäst för vinnaren. Det beror på så mycket annat. Vad som finns runt omkring. Det hade säkert varit gästvänligare, om man vill få utlänningar att flytta hit, att lotta ut en weekend på det nya hotellet i Lanna och visat upp vad Lekebergs kommun står och går för. Men då hade kommunen säkert fått betala, för en sådan vinst hade säkert blivit uttagen.

Hur klokt det överhuvud taget var att komma på tanken att skänka bort kommunal mark till utländska medborgare som inte bor i landet kan man fundera på, både en och två gånger.

Kommunstyrelsen i Lekeberg trodde dessutom att de i kommunstyrelsen kunde besluta i ett sådant ärende. Inte förrän de fick kännedom att beslutet överklagats kröp de till korset och tog upp ärendet till beslut i kommunfullmäktige där det hör hemma. Även om man är stor kan man inte ändra på kommunallagen. Det är det som är så retfullt när små kärringar trampar de stora pamparna på tårna.