Kerstins Hemsida

 

 Åsiktssidans överskrift blev: Lägg Sannabadets rutschbana på is.

Nytt år nya friska beslut
Nu har vi gått in i ett nytt år, 2009. Då hoppas jag, och många med mig, att det kommer att tas många nya friska beslut i Lekebergs kommun.
Det här med vattenrutschbanan, är det inte dags att lägga ner projektet?
Att banan kostade 50 000,00 att köpa in låter inte så mycket i pengar men att det totalt ska kosta 1,7 miljoner för att få den på plats är helt otroligt. Tar man inte reda på totalkostnaden innan man köper in en vara? Det är kutym i det privata livet och borde vara det också med skattebetalarnas pengar. Om Ni lägger ner projektet i dag kostar det 50 000,00 men att fortsätta handlar om flera hundra tusen kronor.
Bit huvudet av skam och fortsätt placera vattenrutschbanan på land tills det finns pengar i överflöd att lattja för.
De allra flesta i Lekebergs kommun föredrar nog att prioriteringar görs med fler pedagoger i skola och barnomsorg eller personal närmast de äldre och sjuka i vår kommun.
Sannabadet fungerar bra utan rutschbana. Det som behövdes och behövs är att sköta renhållning och vanligt underhåll. Låt mellanbassängen vara utan ombyggnad för rutschbanan. När och om det blir dags för uppsättning av rutschbanan är det bättre att bygga till en mindre bassäng då för ändamålet.

Kerstin Leijonborg
Fjugesta