Kerstins Hemsida

Min trädgård

Hösten är här. Jag tycker den är fantastisk. Nu kan man skörd en del av vad trädgården ger. Plommonträdet skiftar i lila, brunbären glänser som svart onyx och daliorna i olika färger lyser glatt. Det är bara fiskarna som verkar lite slöa. Det är snart dags att ta in dem och installera akvariet igen. I år blir det nog ett extra akvarium till alla fiskbarnen som fötts i sommar. 

Nu ser jag fram mot den färgprakt som träd och buskar ger när de tar på höstdräkten.

Marcus började att anlägga denna oas som jag tagit över sedan han flyttat till egen bostad. Det började som en krydd- och örtträdgård med citronmeliss, gräslök, timja, mynta och salvia. Salvian har underbart viletta blommor. En liten fågeldamm med fontän var pricken över iet.  Sedan har det utökats med smultron och jordgubbar men också olika blommor som pionsorter, blågull, axveronika, astilbe, olika prästkragar, röd rudbäckia och blå tistel.

Samma "örtagård" där man även ser porten där clematis klättrarunder sommaren och i bakgrunden en spaljé med björnbär.

Bakom örtagården har Olle lagt en stenmur som kant mot skogen och där växer ormbunkar.

En "buske" med jättevallmo. Den oragnge färgen är så ljuvlig.

Jättevallmo i närbild. Maffig tycker jag.

Blå vallmo eller bergsvallmo som jag också hört att den kallas. Den blå färgen är så härlig.

Den stora oasen i trädgården är dammen som Henrik anlade för åtta år sedan. Han lade i tio guldfiskar men de har förökat sig och är nu ett trettiotal. Sedan Henrik flyttade hemifrån har Olle tagit över ansvaret för dammen. Det är så rofyllt att sitta på parksoffan och höra bruset av vattenet som rinner från den lilla dammen i stenpartiet ner i fallet mot den större. Runt om finns växter som kaveldun, daggkåpa och vattenliljor. I dammen finns röd näckros som just nu har fyra knoppar.