Kerstins Hemsida

I dag, 1 april,  kom en kvinna in till mig och ville att jag skulle hjälpa till att skriva ett medborgarförslag. Förslaget hon hade var redan lagt i kommunfullmäktige som ett medborgarförslag, ett mycket bra sådant dessutom.  Hon hade ingen aning om att någon skrivit ett sådant.Jag har ganska bra koll på vilka motioner och medborgarförslag som ligger på tillväxt. Därför kunde jag hejda detta. Det känns väldigt onödigt att lägga ner kraft på att skriva en handling och sedan få till svar att det är onödigt arbete. När jag gick in på kommunens hemsida för att se var man kan hitta uppgifter om medborgarförslag så var sidaan inte uppdaterad sedan 2004. Jag vet att det är många medborgarförslag som lagts under åren sedan beslutet fattades och det första blev lagt 2004. Jag tog kontaktat med kommunen i frågan och de ska nu diskutera om de ska åtgärda problemet. Vi får se vad som händer.

 

 

I dag är det 22 april och det har fortfarande inte kommit inlämnade medborgarförslag på kommunens hemsida. Inte under lämnade förslag i alla fall.

I slutet av vecka 18 var jag inne på kommunens hemsida och såg att medborgarförslag som fått svar av kommunfullmäktige finns med. Tyvärr läggs inte medborgarförslag som kommit upp i kommunfullmäktige men inte fått svar än. Det är de obesvarade som är lika viktiga som de besvarade. När innevånare ska skriva ett förslag är det onödigt att skriva om det som redan är på gång och därmed få nej när man lämnar in det. Onödigt arbete tycker jag.