Kerstins Hemsida

Edsbergs Bygdegård

 www.edsbergsbygdegard.se 

 När Edsbergs Bygdegårdsförening bildades 2004 var jag en av dem som drev arbetet för att bevara bygdegården. Med alla entusiaster som fanns har bygdegården blivit det vi önskade. En mötesplats för alla, både gammal och ung. Det har blivit en kulturstation. Det firas familjehögtider, marknader, musikupplevelser, teater, pub, caféverksamhet och mycket annat. Hela tiden kommer nya ideér fram som prövas.

Den här våren har föreningen satsat på trubadurkvällar. I mars gästade Nick Borgen bygdegården. 16 maj kommer Janne Önnerud och underhåller och 13 juni är det Lalla Hansson som står på tur.

Glasscafét har öppnat i Edsbergs Bygdegård. Under juli månad är det även konst- och hantverksutställning i stora salen när glasscaféet är öppet. Onsdagar 18.00 - 21.00 och söndagar 16.00 - 21.00. Det har varit i gång två veckor och varje dag rör det sig mellan 50 och 70 besökare. En del är bara intresserade av konstutställningen andra bara glass men de flesta njuter av både och. Bygdegårdarnas Riksförbund har lånat ut tavlor tll bygdegården, även dessa finns främst i stora salen men också i entrén.

Utställare är Viola Gustafsson, Karin Andersson och Lisbeth-Hagsten som målar tavlor i olja. Karin Andersson arbetar också i lappteknik och har med två tavlor med den tekniken. Carina Storm är keramiker och arbetar främst med bruksföremål.

 

RIKSAUKTIONER

19 juli 15.00 öppnas dörrarna i Edsbergs Bygdegård för Riksauktioner. Det är en kvalitetsauktion med stort utbud av bl.a. mattor, tavlor, möbler och porslin. Förra året när de var i Bygdegården höll det på hela långa kvällen och det kom massor med människor.

 

2009

Edsbergs Bygdegård fortsätter att vara den samlingspunkt som tanken var. Trubaduraftanr har foersatt. I februari var Nick Borgen på återbesök och i april kom Ewert Ljusberg. Intresset var jättestort. Alla var faschinerade av ha Ljusberg kunde hålla ett sådant tempo och att hela kvällen blev så lyckad. Mer sånt!

Sedan fortsätter det med medlemsmöten på puben sista fredagen varje månad, loppis sista söndagen varje månad utom december. Lekebergs lucia kommer vi att arrangera och naturligtvis hyr vi ut till privatpersoner, föreningar och företag till olika arrangemang.